Kuvaus

Lähde nauttimaan Jyväskylän kaupunginteatterin musikaaliuutuudesta EVITA.

Musikaali köyhien kuningattaresta

Eva Perónin elämässä on dramaattisen sadun ainekset: vaatimattomista oloista lähtenyt nuori näyttelijätär nousi armeijan hallitseman Argentiinan ensimmäiseksi naiseksi. Ja millä keinoilla, muun muassa siitä Andrew Lloyd Webberin säveltämä ja Tim Ricen kirjoittama maailmanmenestysmusikaali Evita kertoo. Eva Perónia on kutsuttu köyhien kuningattareksi. Yläluokalle hän oli häikäilemätön pyrkyri, mutta työväki palvoi häntä kuin pyhimystä. Köyhän taustansa takia hän myös ymmärsi, mitä alistettu kansa tarvitsee ja kuinka ihmisille kannattaa puhua suosiota saadakseen. Ulkoisesti hän sädehti satumaista loistoa.

Läpisävelletty Evita-musikaali on tosipohjainen tuhkimotarina ja satiirinen show. Se sekoittaa historiaa ja kuvitelmaa. Näemme vallan huumaavan nautinnon, sokean henkilöpalvonnan ja lopuksi myös hauraan ihmisen vallan kulissien uumenissa. Varhainen kuolema antoi legendalle siivet. Evita on myös ensimmäinen Webberin musikaali, joka Jyväskylän kaupunginteatterissa nähdään.

Esitystä on teatterin raudanlujan esiintyjäkaartin lisäksi tekemässä vahva vierailijajoukko: ohjaaja Jukka Keinonen, koreografi Jouni Prittinen ja pukusuunnittelija Sari Suominen. Musiikin sovittaa ja johtaa Lasse Hirvi. Näyttävän lavastuksen suunnittelee Annina Nevantaus.

Nimihenkilön roolissa Evitana vuorottelevat Saara Jokiaho ja Anna-Maija Oka. Lavalla on 20 esiintyjää, joita säestää 10-henkinen orkesteri.


Musiikki Andrew Lloyd Webber
Rooleissa
Eva Duarte (myöh. Perón)
 Saara Jokiaho / Anna-Maija Oka
Che Miika Laakso (us. Emil Pohjanen)
Juan Perón Paavo Honkimäki (us. Juha Valkama)
Agustin Magaldi Sami Ulmanen (us. Valtteri Aaltonen)
Rakastajatar Elina Saarela (us. Siina Mäkikoivu)

Lisätietoja Jyväskylän kaupunginteatterin sivuilta, jklteatteri.fi/kaupunginteatteri.

Menomatkalla pidämme pidemmän tauon Vaajakoskella, jossa mahdollisuus omakustanteisesti lounastaa tai kahvitella. Mahdollisesti aikataulun antaessa periksi käynti Pandan tehtaanmyymälässä.

MATKAN HINTA  70 eur, sisältää pääsylipun ja kuljetuksen.
SITOVAT ILMOITTAUTUMISET 6.11.2023 MENNESSÄ.
MATKA LASKUTETAAN ETUKÄTEEN.

MATKA-AIKATAULU:
8.50   Kangaslampi, koulun pysäkki
9.20   Könönpelto
9.30   Taulumäki, tori
9.40   Matkakeskus
9.45   Teboil, Käpykangas, 23:n pysäkki
11.30  lounastauko
13.00 Musikaali teatterilla alkaa
15.30  kotimatkalle