Kuvaus

Lähde mukaan Joensuun kaupunginteatteriin nauttimaan Katriina Honkasen (tutuksi mm. Metsolat-sarjasta Eevana)  ohjaamasta upeasta musikaalista.

MY FAIR LADY on totuttu näkemään tarinana, jossa professori Higgins koulii kukkaistyttö Eliza Doolittlesta seurapiirikelpoisen opettamalla hänet puhumaan sivistyneesti.
Mutta todellisuudessa kyseessä on nuoren naisen kasvukertomus.

Eliza on fiksu, kunnianhimoinen nainen, joka haluaa opiskella saadakseen itselleen paremman elämän. Professori Higginsin motiivi Elizan kouluttamiseksi vedonlyönnin voitto.
On tuskin sattumaa, että musikaali sijoittuu aikaan, jossa englantilainen luokkayhteiskunta alkaa murentua. Ammattikoulutus ja äänioikeus ovat vielä kaukaisia haaveita naisille riippumatta siitä, mihin yhteiskuntaluokkaan he kuuluvat.

Näytelmän mieshahmot ovat kokoelma itseään täynnä olevasta professorista, viinaanmenevästä ketkusta isäukosta ja nuoresta aatelisesta tyhjäntoimittajasta. Ei ihme, että Eliza haluaa itse päättää omasta elämästään.

My Fair Lady on todellinen klassikko, josta on nähty lukemattomia tulkintoja. Musikaalin laulut ovat kaikille tuttuja: Voi kun se olis mukavaa (Wouldn´t it Be Loverly), Lykky mukana (With a Little Bit of Luck), Olisin tanssinut aamuun (I Could Have Danced All Night)…..  Luvassa silmiä hivelevän kauniita kohtauksia.

Rooleissa: Maria Karhapää/Regina Launivuo/Suvi-Maaria Virta, Joni Kuokkanen/Petteri Rantatalo, Markku Maasilta, Minna Maaria Virtanen, Hannes Mikkelsson, Kirsi Kärnä, Anna Ojanne, Jaakko Tohkanen, Arvo Saarinen, Minni Gråhn, Kyösti Kemppilä.

Ennen musikaaliesitystä nautimme lounaan Marjalan ABC:llä ja paluumatkalla pysähdymme Valamon luostarissa, missä on mahdollisuus nauttia lisämaksusta (12 eur)  Valamolaisesta Teepöydästä Ravintola Trapesassa.  Mikäli haluat tämän teepöydän, ilmoita siitä varausta tehdessäsi lisätietoja kohdassa.

Valamolainen teepöytä on perinteitä kunnioittaen kehitetty nykyversio venäläisestä teepöydästä.
Teetä ja vadelmahilloa, suolakurkkuja smetanan ja hunajan kera, lohipiirakkaa, kaalipiirakkaa, kuivakakkua, pikkuleipiä, makeisia ja hedelmiä.

MATKA-AIKATAULU:
9.20  Taulumäki tori
9.30 Matkakeskus
9.35 Könönpelto
9.45 Sarkamäki
11.30 – 12.15 Lounas Marjala ABC
13.00 Musikaali alkaa Joensuun kaupunginteatterissa, kesto noin 2 t 40min, sisältäen väliajan
16.00 kotimatkalle
x         noin tunnin pysähdys  Valamossa

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET 21.9.2022 MENNESSÄ.
Peruutusehdot: Yleiset valmismatkaehdot.