Kuvaus

Lähde nauttimaan Mikkelin Naisvuoren kesäteatteriesityksestä, jonka tarjoaa koomisen kova kvartetti: Mika NuojuaJukka Rasila, Pauliina Hukkanen ja Joonas Kääriäinen. Näytelmän ohjaa Pekka Laasonen.

Kvartetti esittää nauruhermoja kutkuttavan komedian HELPPO ERO.

Helppo ero on näytelmä Mika Laaksosta, ammattitaitoisesta eroterapeutista, jolla on kuitenkin yksi perustavanlaatuinen ongelma.
Vaikka hän auttaa työkseen ihmisiä pääsemään eroon, jos jonkinmoisista asioista, Mika itse ei tunnu pääsevän eroon yhtään mistään. ­
­Arkeensa leipiintynyt terapeutti päättää kuitenkin ottaa itseään niskasta kiinni ja hankkiutua kerralla eroon aivan kaikesta.
Luvassa on siis koomisin kohellus, joka ei säästele katsojan nauruhermoja.

Komediallisia elkeitä on luvassa myös käytännön tasolla, kun vain neljä näyttelijää ottavat haltuun näytelmän kaikki yli kolmekymmentä roolia.
Jotta moisesta urakasta selvitään kunnialla, on Naisvuorelle palkattu kesäksi 2024 todellinen suomalaisen komedian kärkikvartetti, jotka kirmaavat näyttämöllä aidossa Itä-Länsi-hengessä.

Itää edustaa kaksi esityspaikkaan vahvasti sidoksissa olevaa näyttelijää. Juvalaisen vimmaisella naisenergialla varustettu, mm. TV2:n maalaiskomedia Lehmän vuodesta ja Terapian tarpeessa -showstaan tuttu, Pauliina ”Papu” Hukkanen sekä Mikkelistä Teatterikorkeakoulun ja Putouksen kautta suomalaiselle tv-komediataivaalle pysyvästi ponnistanut Joonas ”Jonttu” Kääriäinen.

Lännen koomisen kaksikon juuret ovat Oulussa. Tai siellä molemmat heistä ovat käyneet ainakin syntymässä. Mika ”Nuju” Nuojua on esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, sekä kiertänyt hieman yli kaksi vuosikymmentä ympäri Suomea loppuunmyydyllä Kiviä taskussa -näytelmällä, yhdessä Martti Suosalon kanssa. Läntisen duon – ja sitä kautta koko koomikkoensemblen – täydentää Studio Julmahuvin Touko Poukona suomalaiset hurmannut ja lukemattomissa -tv-sarjoissa huikeita koomikon taitojaan väläytellyt dubbausekspertti Jukka ”Jugi” Rasila.

Ennen huumoripläjäystä käymme lounastamassa Siiskosen ravintolassa ja tekemässä ostoksia kotiin.


MATKAN HINTA 75 EUR.  MATKA LASKUTETAAN ETUKÄTEEN. Matkan hintaan sisältyy pääsylippu, kuljetus ja lounas.

MATKAOHJELMA:
10.15 Kangaslampi, koulun pysäkki
10.35 Könönpelto
10.50 Taulumäki tori
11.00 Matkakeskus
11.15  Joroinen Jari-Pekan pysäkki
12.00 Lounas  / ostokset Siiskosella
14.00 Näytös Naisvuorella alkaa
16.00 kotimatkalle esityksen jälkeen